dijous, 18 de novembre del 2010

Ruta històrica "Del Moll al Pòsit"

Membres de l'Ateneu Cambrilenc que van participar en la ruta comentada "Del Moll al Pòsit".
La regidoria de Cultura, el Museu d'Història i la Biblioteca Municipal van organitzar el diumenge 7 de novembre la ruta comentada "Del Moll al Pòsit", en el marc del cicle "Societats de Cambrils durant la II República", per tal de conèixer una mica millor el Cambrils del 1920 al 1930.
Seguint una ruta des de la Torre del Port, les Escales Reials, la Plaça Marcel·lí Domingo, el carrer del Carme, el carrer de Llúria, centre cívic Les Basses, on membres de l'Ateneu Cambrilenc es vestien per a l'ocasió, per tal de recrear a les rentadores d'aquella època.




El recorregut va seguir cap a la Plaça d'Aragó, on les rentadores, estenien la roba que prèviament havien rentat a Les Basses.
La construcció de la rambla Jaume I i la plaça d'Aragó, va anar a càrrec també dels membres de l'Ateneu Cambrilenc, on vestits també per a l'ocasió, van recrear els obrers de la època. Fent una petita posada en escena, en la qual es va mostrar un plànol de com estava previst antigament fer la Rambla.

La ruta va seguir cap al carrer Miquel Planàs, va continuar cap a  la cruïlla entre els carrers de Mossèn Joan Batalla i el carrer de Sant Jordi i tancant el cercle per acabar de nou a la Torre del Port.
Les explicacions van anar a càrrec del director del Museu d'Història, el Gerard Martí, i l'arxivera municipal, Montserrat Flores.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber que opines, deixa'ns un comentari.